«

»

Ное. 04

Осветление в градината

Осветление в градината – стил или необходимост

Екстериорен оазис – от на-малките кокетни балкони и дворчета до големите градини, ние ценим свободата която ни дава външното място. Ще ви кажем най-важните предимства за осветителните тела и екстериорното градинско осветление.

Garden1a Осветление в градината

Градинското осветление – необходимост и стил

Сигурност за Вашия дом

За крадците, къщите с адекватно екстериорно осветление не са от най-привлекателните. Те предпочитат да се насочат към лошо подбрано осветление или изобщо без такова. Запомнете, че прекаленото осветяване на домът и дворът Ви значително ще намали опасността от влизането на грабители.

Посрещане

Гостите ще се почустват специални, когато стъпят във Вашия дом и забележат добре подбраните осветителни тела. Лесно да намерят пътя в тъмното можете да направите светещи пътеки, така гостите Ви много лесно ще се ориентират къде е входа на къщата Ви и всички важни разклонения.

Garden2 Осветление в градината

Градинското осветление – необходимост и стил

Забавление

Хората обичат допълнителните акценти в осветлението, външните пространства за забавление през нощта. Подчертаването на различни елементи от градината може да се постигне чрез спот осветление – такива са статуи, дървета, фонтани, храсти.

Проектирайте сами

Динамичен вид бихте постигнали чрез прожекторно осветление. Това е фантастична идея за осветяване на Вашия дом. То придава динамичен вид на архитектурата. Дори една пейка, ако е добре осветена би изглеждала много по-интересно.

IP означението?

Това е IP международен код, който описва защитата от твърди обекти и вода, които могат да проникнат в осветителното тяло. Представят се в две цифри. Първата е за защитеността от твърди обекти, като прах, а втората е ниво за защита от вода и влага. Осветителното тяло е толкова по-добре защитено, колкото е по-голямо числото в IP международната кодировка.

Garden3 Осветление в градината

Градинското осветление – необходимост и стил

Съвети за градински / външни осветителни тела

1. Обектното осветление създава атмосфера или настроение и създава отправна точка в екстериорното осветление. Когато проектирате външното осветление, винаги прикривайте светлинния източник – може да го направите с камък, клон или храст.

 

2. Акцентирайте върху специални елементи от Вашата външна градина с помощта на спот осветление, като този начин работи най-ефективно в посока от земята нагоре.

3. Чудесен начин за оказване на пътя е осветяването на пътеките във Вашата градина, за подобряване на видимостта и не на последно място сигурността, както Вашата, така и на Вашите гости. Не правете Вашата пътечка „самолетна писта“, не поставяйте от двата и края осветителни тела. Поставете ги в началото на пътечката и покрай стъпала.

4. И все пак не прекалявайте с осветителните тела и осветлението. Много често по-загадъчното осветление създава много по-голяма атмосфера. Сенките,колкото и да не Ви се вярва, може да изиграят много голяма роля. Динамичен ефект ще постигнете с контраст между тъмни места и осветени.

5. Вградените осветителни тела поставете в терасите или стъпалата, за да си гарантирате безопасност.

6. Използвайте LED осветителни тела. Те имат до 50 пъти повече живот от стандартната лампа с нажежаема жичка и са идеални за външни площи.

7. Изберете осветителни тела от неръждаема стомана, ако живеете близо до морето. Това ще увеличи живота на външното осветително тяло.

Garden4 Осветление в градината

Градинското осветление – необходимост и стил

Поддръжка и безопасност на градинско и външно осветително тяло

1. Не използвайте осветителни тела, които не са пригодени за външни условия. Така ще ибегнете риска от електрическо късо съединение.

2. Почиствайте лампите в осветителните тела, поне веднъж на три месеца, за да избегнете замърсяването от прах от вятъра.

3. Проверете електрически ток, кабелите и връзките, когато почиствате осветителните тела.

4. Ако имате домашни любимци или деца проверете проводниците, които са видими.

5. Неръждаемите осветителни тела е добре да бъдат промазани с масло WD40, след което да се избършат много добре. С това ще постигнете перфектно покритие за осветителните тела.

Вашият коментар