«

»

Ное. 03

Осветително тяло – вентилатор

Осветителни тела

във формата на вентилатор са тези полилеи в които е съчетано вентилатор и осветление, като има предимства за използването им в домашни условия.

– Пестите електроенергия

– Има модели с дистанционно управление

– Как да изберем подходящо осветително тяло – вентилатор

ventilator2 Осветително тяло   вентилатор

осветително тяло вентилатор

Пестите електроенергия

Те са естествен източник на светлина, охлаждат и пестят енергия. Стандартните вентилатори – осветителни тела използват обикновена енергоспестяваща крушка от 15-20W, което се равнява на по-малко от стотинка на час изразходвана електроенергия. Ще спестят пари от сметките и през зимата и през лятото.

Осветително тяло във формата на вентилатор

дори и да не намали температурата до желаната, то поне ще създаде усещане за хлад от движението на въздуха в стаята. Може да доведе усещане до 8 градуса по-хладен въздух.

През зимата, трябва да го настроите на реверсивен режим. Това е метода на взимането на топлия въздух от високо и пускането му към пода. По този начин можете да намалите разходите за отопление с 10%.

Осветителни тела – вентилатор

Как да изберем подходящ полилеи вентилатор.

На първо място е предназначението, дали ще е в дневна, спалня, всекидневна и размера. Важно е да се вземе в предвид размера на стаята – колкото по голяма е тя, толкова по-мощен вентилатор полилеи ще ви е необходим, паралелно с това и по-големи перки на вентилатора, за да може да изтласква повече въздушна маса.

Препоръки

до 7 м.² – 92см.

от 7 м.²до 13 м.² – от 92 до 107 см.

от 13 м.² до 20 м.² – 122 см.

от 20 м.² – до 36 м.²  – от 127 см. и нагоре

ventilator1 Осветително тяло   вентилатор

осветителни тела вентилатор

Големите спални, холове и всекидневни имат нужда от големи полилеи вентилатор – около 132 см. за да може да генерират повече въздушен поток. Голям вентилатор в малка стая и малък вентилатор в голяма стая ще изглежда твърде не балансирано.

Средни и малки по големина стаи, като офиси, детски, кухни и трапезарии е подходящ 122 см. или по-малък вентилатор.

Външните помещения, като веранди, трябва вентилатора да е много добре защитен от влага и прах.

Осветително тяло – височината на тавана

Ако тавана ви е по-висок от стандартните 2.4 м., ще се наложи да се използва наставка или удължение. Първо попитайте в магазина дали имат такава и след това пазарувайте. Закрепването към тавана е сравнително лесно. Става посредством планки, лесни за монтаж.

Препоръчителна височина

Минимум 2.1 м. от пода до перките, а перките да са на минимум 30 см. от тавана.

Полилеи вентилатор – осветително тяло

Добре е да изберете полилеи който да осветява достатъчно силно помещението, ако сте решили изцяло да замените обикновените осветителни тела в стаята.

polilei ventilator Осветително тяло   вентилатор

декоративни осветителни тела

 

Вашият коментар