«

Ян. 29

Избор на осветителни тела за окачен таван

Избор на осветителни тела за окачен таван

Изборът на осветителни тела за окачен таван е съобразен с интериора на жилището и вкуса на клиента. Не се допускат компромиси с вида на осветителните тела. Недобрата светлина е фактор, който води до зрителни проблеми, главоболие и раздразнителност. Хората, които прекарват голяма част от времето си вкъщи трябва да бъдат изключително внимателни към изкуствената светлина в своя дом. Окачените тавани са предизвикателство за всеки интериорен дизайнер. Подборът на лампи е удоволствие за всички, които носят в себе си душа на артист.

За окачени тавани се избира винаги така нареченото скрито осветление. Подборът на осветителни тела за окачен таван се прави винаги преди преключване на ремонтни дейности или строеж на ново жилище. Могат да се избират всевъзможни по големина и форми полилеи и лампи.За да се застраховате от евентуални проблеми с бъдещото осветление не забравяйте да снабдите работниците с подробни планове за разположението на всяко едно осветително тяло от скритата осветителна система. В случай, че имате окачен таван от гипсокартон на едно ниво може да си позволите лека небрежност при избора на лампи. Корекциите се правят сравнително лесно. Така нареченето скрито осветление притежава силата да внесе нестандартност и живот в закритото помещение. Не бива да се пренебрегва фактът, че влизащите в тази система осветителни тела за окачени тавани не притежават силата да отдават достатъчна светлина за цялото помещение. Ролята им е по – скоро декоративна. Често предпочитани модели тела за тази част от закритото помещение са светодиодните лампи. За съжаление, те не се отличават с висок светлинен интензитет. Техните плюсове се крият в доказаната издръжливост и изключително лесен монтаж. В дни на икономическа криза и финансови затруднения трябва да се отбележи, че този тип осветителни тела за окачени тавани е от висок икономичен клас. Светодиодните лампи са подходящи за хора, които обичат да изразяват своето настроение. Тези осветителни тела са снабдени със специални контакти за управление. Чрез тях се извършва смяна на цветовото разнбообразие на светлината, която се отделя от светодиодните тела. За опънати таванни конструкции се препоръчва избор на луминисцентни и неонови осветителни тела. Флуоресцентното осветление намалява сметките за изразходвана електроенергия. Доказано е, че този тип осветление не оказва вредно влияние върху околната среда. Осветлението на окачения таван може да се извършва с помощта на аплик в комбинация с монтирани лунички, които изменят посоката на отделяната светлина.

Подборът на осветителни тела за окачени тавани ще предопредели бъдещото ви настроение, прекарвайки времето си в съответното помещение. Изберете този модел осветителни тела, който отговаря най – точно на изискванията и вкусовите ви предпочитания.

Вашият коментар